Baltoscandal Tantsuvaib Rakvere moodi: alla 63 keelatud

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Baltoscandali eel: Jüri Naela töötuba pakkus Henri Hüti ja Jan
Teeveti lavastuses “Esimene tants. Viimast korda. Rakvere” osalejatele kõva trenni ja palju lusti.
Baltoscandali eel: Jüri Naela töötuba pakkus Henri Hüti ja Jan Teeveti lavastuses “Esimene tants. Viimast korda. Rakvere” osalejatele kõva trenni ja palju lusti. Foto: Ain Liiva

Tantsima! Just see sõna on kaheksa kergejalgse kõrgemas keskeas inimese huulil, kui nad jalakeerutusest viivuks peatuvad. Selleks on nad siia tulnud. Otsaesised pärlendavad, aga jalad ei püsi pausikski paigal.

Baltoscandal tuleb Rakverre tantsujalu. “On lahe atmosfäär ...” laulab Anne Veski. “Üks, kaks, kolm ...” loeb koreograaf ja õppejõud Jüri Nael rütmi ning tantsib harjutajatega kaasa. On Henri Hüti ja Jan Teeveti lavastuse “Esimene tants. Viimast korda. Rakvere” proov, täpsemalt lavastuse ettevalmistuse üks etapp – Jüri Naela töötuba.

Esimese tantsu lugu, mis toob lavale liikuma ning mälestusi jagama rühma kohalikke inimesi, kes kõik on vanemad kui 63 aastat, jõuab esietenduseni Baltoscandalil. Lavastuse fookuses on tants, ja ehkki tantsuoskus polnud lavastuses osalemiseks nõutav, on kaheksaliikmelises trupis rahvatantsulõvisid ja trupi Rakvere Royal Ballet liikmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles