Ehitajad ootavad hirmuga kevadet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtted pelgavad aina raskemaks muutuvaid olusid ehituses.
Ettevõtted pelgavad aina raskemaks muutuvaid olusid ehituses. Foto: Mihkel Maripuu

Ajaleht

Põhjarannik

kirjutab, et Ida-Virumaa ehitusfirmades seni veel massilisi koondamisi ei ole, kuid ehitajad ennustavad, et raskeid katsumusi on oodata kevadel.

Tööturuameti Ida-Virumaa osakonna juhataja Maie Metsalu sõnul nähtub viimaste kuude uute töötute statistikast, et õnneks on piirkonnas vaid mõned ehitusfirmad oma töötajaid koondanud. Narva ja keskregioon püsivad vee peal, kuid Sillamäel on olukord halb.

Ent Sillamäe ehitusfirmad, kellele ei tule tellimusi, on sunnitud töötajatest vabanema. Töötajaid on koondanud OÜ Aspi, OÜ Toffert Meister, АS VolkerRail RTE, Teede Ehitus, OÜ Soleda.

Ligi 30 töötajat koondanud OÜ Soleda juhatuse liige Igor Daineko lausus, et praeguse seisuga on võetud vastu otsus jätta firmasse tööle ainult insenertehnilised töötajad.

"Uusi tellimusi ei ole. Tuleb tõele silma vaadata. Seepärast pidime etapiti koondama peaaegu kõik töötajad. Kui lähitulevikus saame mingisuguse tellimuse, siis ehk võtame endised töötajad tagasi, kuid mitte enam püsivale tööle, vaid ajutise lepingu alusel, konkreetse objekti ehitamise ajaks," rääkis asjade seisust Igor Daineko.

Ühe Ida-Virumaa suurema ehitusfirma Ferdmaster tegevjuht Meelis Tint eeldab, et tõeliste katsumuste aeg on piirkonna ehitusfirmadel alles ees ning see jõuab kätte hiljemalt tänavu kevadel.

"Kõigil meie töötajatel, keda on 100 inimese ringis, on praegu tööd. Koondamisest pole me seni mõelnud. Praegu võib veel elada ehitustellimuste vanast rasvast. Kuid kevadeks saavad need tööd tehtud. Ja kuna peaaegu kõikjal pannakse ehitus seisma, siis on oodata halbu uudiseid," ennustab Tint meie piirkonna ehitussektorile raskeid aegu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles