Valimisliidu Rakvere Heaks esitatud sunniraha tühistamise kaebus jäi esialgu rahuldamata

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Viimastel kohalike omavalitsuse valimistel oli Andres Jaadla valimisliidu Rakvere Heaks esinumber.
Viimastel kohalike omavalitsuse valimistel oli Andres Jaadla valimisliidu Rakvere Heaks esinumber. Foto: Meelis Meilbaum

Valimisliit Rakvere Heaks soovis tühistada erakondade rahastamise järelevalve komisjoni sunnirahanõude, kuid tuli Tallinna halduskohtust 28. juulil esialgu tagasi tühjade pihkudega. Siiamaani on vaidluse all see, kuidas Rakvere Heaks oma valimiskampaaniat õigupoolest rahastas.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon sai 2021. aastal avalduse L. T-lt ja E. P-lt,  milles juhiti tähelepanu sellele, et valimisliit Rakvere Heaks korraldas suurejoonelise valimiskampaania, aga esitas pärast nullkuludega aruande. Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni õigusnõunik Tuuliki Lorvi ütles, et ilmselgelt pole sellises mahus valimiskampaania korraldamine ilma kulutusteta võimalik, ning komisjon soovis võimalike kulutuste kohta täpsemat informatsiooni ja dokumente.

"Ettekirjutusega pandud kohustus oligi esitada kirjalikud selgitused renditud kontoriruumide, otsepostitusega saadetud valimisliidu ajalehe, valijatele jagatud suhkru, kartulite ja auto kleepreklaami maksumuste kohta," ütles Lorvi, kelle sõnul on erakondade rahastamise järelevalve komisjonil õigus kontrollida erakonnaseaduse täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles