Rakvere kesklinnas tegutseb veganitooteid müüv kosmeetikapood

Kärt Devaney
Copy
Vegepure’i perenaine Signe Õunapuu.
Vegepure’i perenaine Signe Õunapuu. Foto: Erakogu

Jaanuari alguses avas Rakvere kesklinnas uksed vegani-ilutoodete kauplus Vegepure. Poe asutaja Signe Õunapuu ütles, et varem tegutseti e-poena, aga aeg oli küps ka füüsiline pood avada. «Mõtlesin, et tore oleks oma kliente näha ja ka ise lapse kõrvalt kodust välja saada. Kui sobiv äripind saadavale tuli, otsustasin proovida,» kõneles ta. Et enne e-poe loomist oli ta oma meigikunstnikutöös klientidele sobivaid tooteid tellinud või soovitusi jaganud, tundus loogilise sammuna pood püsti panna.

Õunapuu selgitas, et teistest poodidest eristab Vegepure’i muu hulgas asjaolu, et kõik pakutu on 100 protsenti taimne, seega ei ole ühelgi kliendil vaja muretseda toodete koostise pärast. Lisaks on tema missiooniks püüda sortimenti võimalikult kodumaisena hoida ning toetada väiketootjaid. «Ma olen nii kaua ilumaailmas tegutsenud, meigikunstnikuna töötades sai mulle selgeks, et ma eelistan mineraalkosmeetikat ja loodussõbralikke tooteid,» kõneles Õunapuu. Poes kohapeal tegutsedes naudib Signe Õunapuu enda sõnul enim seda, et tal on võimalus kliendile personaalselt läheneda ning leida konkreetselt talle sobivad tooted või anda nõu. Ehkki pood on avatud olnud vaid lühikest aega, teeb Signe Õunapuule rõõmu, et lisaks tuttavatele on uued kliendid müügipaiga juba üles leidnud ja omaks võtnud.

Praegu on poe valikus peale kosmeetikatoodete kodupuhastusvahendid ja toidulisandid. Viimaste kohta märgib Õunapuu, et on õnnelik selle üle, et Rakveres neid konkreetseid tooteid mujalt ei saagi. «Päris poe juures on parimaks osaks ikka see, et saab inimestega suhelda, arutada, mis meeldib, ja soovitada, mis sobiks,» ütles poepidaja. Samuti ei ole poeperenaine jumestuspintsleid unarusse jätnud ning ka poekest luues oli jumestustöö tal meeles. Nii oli poele ruume valides ja neid sisustades Õunapuu eemärk luua koht, kus teha meigikoolitusi ja jumestustööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles