Kadrina elanikud ostsid ööpäevaga pargitäie istikuid

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kadrina tammeparki istutatakse esimeses etapis kolme liiki puid.
Kadrina tammeparki istutatakse esimeses etapis kolme liiki puid. Foto: montaaž

Kadrina vallavalitsus kutsus 3. aprillil kogukonda osalema ühisprojektis "Kadrina tammepark" ja vaid ööpäev hiljem olid müügiks pakutud istikud otsas.

"Ma ei kahelnud, et saame raha kokku, aga üllatas, et nii kiiresti," väljendas Kadrina vallavanem Kairit Pihlak eduka ettevõtmise üle heameelt. "Inimeste soov panustada näitab, et see projekt on neile oluline ja koos võib suuri asju ära teha. Edukas ettevõtmine julgustab ka tulevikus erinevaid koostöövorme välja pakkuma."

Rõõmsad oldi ka Hooandjas, kus "Kadrina tammepark" oli toetuste kogumiseks üleval. "Hooandja meeskonnana hoiame pöialt ja elame kaasa igale kampaaniale, mis kogub raha meie platvormil. Tunneme rõõmu, kui kampaaniad õnnestuvad, ning oleme nukrad, kui kampaaniatel ei lähe nii hästi," lausus Hooandja turundusjuht Tarieli Lipartia.

Mõte Kadrina tammepargist on olnud õhus juba ammu. Seda suurem vaimustus oli nüüd ka kohalikel, et kogukonnaga koos istutatavat parki hakatakse rajama juba sel aastal.

"Tammepargi mõte on me peres tundunud ammu sümpaatne, sest ala, kuhu seda kavandatakse, ei paku praegu Kadrinale liginedes just ülearu palju silmailu," ütles kogukonna liige Anna-Liisa Mets. "Usume, haljastus muudaks Kadrina nii-öelda värava palju ilusamaks. Kadrinas on viimastel aastatel võetud maha päris palju kõrghaljastust, on ainult tervitatav, kui seda teisest otsast ka juurde tekib, ja miks mitte siis ka ise sellesse panustada."

Tammepark valmib mitmes etapis lähiaastate jooksul. Esimeses etapis on plaanis korraldada üks suur istutuspäev. Haljastusspetsialistide valvsa pilgu all ja näpunäidete abil pannakse üheskoos mulda 18 punast tamme, 13 amuuri toomingat ja 19 siberi lehist. Igal soovijal oli võimalik pargi loomist väiksema summaga Hooandja kaudu toetada või osta päris oma puu. 

Hoogu saab veel anda 28. aprillini. Esimeses etapis istutamiseks mõeldud puud on küll otsas, kuid väikese summaga on endiselt võimalik pargi loomist või haldamist toetada.

Kõik toetajad ja huvilised on oodatud laupäeval, 4. mail kell 10 tammepargi istutustalgutele.

Praegu laiub Kadrina aleviku põhjaküljes Pärnu–Rakvere–Sõmeru maantee ja Kalevipoja tänava esimeste kortermajade vahel, kuhu park kavatsetakse rajada, tühi väli, mis ei paku silmailu ega kaitset müra ja ilmastikutingimuste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles