Karmeli koguduse aastapäeva puhul ilmub lasteraamat

Kärt Devaney
Copy
Raamatu illustratsioonid on teinud Kadi Kuremaa.
Raamatu illustratsioonid on teinud Kadi Kuremaa. Foto: Kadi Kuremaa

Rakvere Karmeli kogudus tähistab käesoleval aastal oma 130. aastapäeva. Selle puhul on jaanuarist alates igal kuul Fons Festi raames toodud rahvani vaimuliku sisuga teatritükke ning vestlusõhtutel filosofeeritud usulistel ja elulistel teemadel. Lisaks festivalile jääb pidulikku aastat märkima peagi lugejateni jõudev lasteraamat «Karmeli lapsed», mille autoriks on armastatud ja auhinnatud lastekirjanik Ilmar Tomusk.

Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen ütles, et raamatu loomiseni viisid ajurünnakud, kus meeskonnaga ühiselt arutleti, mis oleks see miski, mis oleks kõnekas oma kogudusele, aga samas ka rõõmutoov kogukonnale.

«Me oleme aastate jooksul palju head kogenud selles kogukonnas, tunneme, et oleme väga suureks osaks sellest, ning tahtsime teha midagi, mis oleks kingitus nii kogukonnale kui ka Eestile. See viimane kõlab küll väga suurelt, aga ma leian, et ikka tehakse ajalooraamatuid, kui on sellised suured tähtpäevad,» rääkis Kotiesen. Küll aga leiti kohe, et tõsist lugu ja kroonikat kirjutada ei soovita, pigem midagi, mis eristuks ja oleks rõõmsa ja helge alatooniga.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles