Lääne-Viru maavanem pidas säästupidu

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Urmas Tamme iseseisvuspäevale pühendatud pidulik õhtu Haljalas peeti seekord pisut väiksema eelarvega.
Maavanem Urmas Tamme iseseisvuspäevale pühendatud pidulik õhtu Haljalas peeti seekord pisut väiksema eelarvega. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Nii Rakvere linnapea kui ka Lääne-Viru maavanema vastuvõtul pärjati tub­limaid ning heideti loo­tusrikas pilk tulevikku.


Lääne-Viru maavanema Urmas Tamme korraldatud piduõhtu esmaspäeval Haljala rahvamajas kandis selgelt säästuaja märke. Külalistele pakuti vaid teed-kohvi, siidrit ja torti, soolasema suutäie soovijatel tuli ise rahakotti kergendada.


Kontsertaktusel Haljalas tegid muusikat Virumaa kammerorkester ja Kadrina kirikukoor.

Kuidagi ikka saab
Maavanem Urmas Tamm andis üle vapimärgid Maie Oravale ja Ants Leemetsale, tööülesannete tõttu eemal viibinud Einar Vallbaumi vapimärgi võttis vastu tema vormelisõitjast poeg Erko. Neljas vapimärgi kavaler metsamees Raivo Helm oli saatnud oma vabandussõnad, et ei saanud kohale tulla.

Samuti andis maavanem üle auhinna maakonna mulluseks turismiteoks tunnistatud Viru Folgi eest Peep Veedlale ning turismi koosteoks nimetatud sõbralaada eest Kunda linnapeale Allar Aronile.

Maavanem kutsus oma pidupäevakõnes toetama nõrgemaid, uskudes, et see aitab meil paremaks muutuda.

"On ennegi olnud raskeid aegu, aga ikka on hakkama saadud," lausus Urmas Tamm. "Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab," lisas ta.

Rakvere linnapea Andres Jaadla ja linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami võõrustasid külalisi pühapäeva õhtupoolikul Rakvere hotelli-veekeskuse restorani Mezzo märksa vabamas õhkkonnas.

Erinevalt maavanema vastuvõtust lahkusid pidulised Mezzost täis kõhuga. Vaid Rakvere aukodanik Edith Kotka-Nyman kurtis naljatades, et toidulaud oli pisut ühekülgne. "Mulle kala ei meeldi, aga lihaga võileibu oli vaid ühte sorti," lausus ta.

Tõmbetuultest pääsenud
Rakvere linnalt said tänavu Kroonimärgi linna arengusse palju panustanud ekslinnapea Matti Jõe, ettevõtja Andres Lilleberg, ASi Rakvere Metsamajand juht Andres Alamets, Rakvere haigla laborijuhataja Katrin Tuttelberg ja Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe.

Rakvere lin­napea Andres Jaadla ütles lühikeses ja sisukas pidupäevakõnes, et aeg sunnib meid oma mõtteviisi muutma, ning lubas, et Rakvere saab hakkama.

"Õnneks on Rakvere pääsenud poliitilistest tõmbetuultest, mis valitsevad riigikogus," lausus linnapea.

Mezzos musitseeris duo kitarrist Tiit Korsar ja laulja Kelli Pärnaste ning kandlemängija Kadri Mägi. Mõtlemapaneva vahepala esitasid Rakvere gümnaasiumi teatrinoored.
Maavanema vastuvõtul Haljalas oli umbes kolmsada külalist, Rakvere linnapea vastuvõtul sadakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles