Kõrgemäe suusahüppemägi sai uue rekordi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja hüppemäe turnee teine etapp Kõrgemäel.
Nelja hüppemäe turnee teine etapp Kõrgemäel. Foto: Aarne Mäe

Rakvere külje all Tõrmas asuv Kõrgemäe suusahüppemägi võõrustas teisipäeval Eestis üle paarikümne aasta taaselustatud nelja hüppemäe turnee teist etappi, kus viies vanuseklassis oli võistlemas 21 mehepoega üle Eesti.

Elevust lisas hüppepäevale see, et kaasa tegid Eesti kahevõistluse koondislased, kellest Tamsalu gümnaasiumis õppiv Kaarel Nurmsalu püstitas 29 meetri pikkuse õhulennuga ka hüppemäe uue rekordi. Varasem oli 28 meetrit.

"Ei julenud päris täiega hüpata," tunnistas edukat kahevõistlushooaega lõpetav Kaarel Nurmsalu. "Viimati hüppasin 90 meetri mäel ning madalamale mäele üle tulles peab olema ettevaatlik."

Kaarel võitiski meeste arvestuses 209 punktiga (hüpped 27 ja 29 m) K30 mäel esikoha, koondisekaaslane Karl-August Tiirmaa (Otepää SK) sai 203 punktiga (26,5 ja 27,5 m) teise koha. Kolmas oli 190,5 punktiga (25,5 ja 26,5 m) Raiko Heide (Nõmme SK).

M14 klassis sai esikoha Kristjan Ilves, M12 klassis Risto Raudberg, M10 klassis Ivo Niklas Hermanson ja M8 klassis Robert Lee. Veteranidest oli esimene Andrus Maltsev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles