Rakvere gümnaasium saab juubeliks korda

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi tänava poolt näeb Rakvere gümnaasiumi ajalooline maja juba uhke välja, käivad hoovi pool veel fassaadi remonditööd.
Kuigi tänava poolt näeb Rakvere gümnaasiumi ajalooline maja juba uhke välja, käivad hoovi pool veel fassaadi remonditööd. Foto: Arvet Mägi

Kui ilmataat vähegi armuline on ja tarnijad lubadustest kinni peavad, peaks Rakvere gümnaasiumi ajalooline peamaja kooli sajandaks sünnipäevaks kenasti korda saama.

Rakvere gümnaasiumi direktor Aivar Part lausus, et on kooli peahoone remondi käiguga päris rahul. “Alguses küll tundus, et ei saa kuidagi vedama, aga kui töö praeguses tempos jätkub ja ilm hea püsib, peaks septembri lõpuks maja korras olema,” rääkis ta.

Praegu käivad tööd koolihoone katusel, kiiremas korras on vaja paika saada vihmavee äravool, et vesi seintele ei jookseks. Peatrepp ootab paekiviplaate, mis Rakvere abilinnapea Allar Aroni sõnul peaksid kohale jõudma kuu keskel.

“Lepingu tähtaeg on septembri lõpp, kas selleks ajaks kõik valmis jõuab, ei julge ehitaja eest lubada, aga olukord on lootusrikas,” kõneles abilinnapea, kelle kinnitusel on Rakvere gümnaasiumi peahoone nii linnavalitsuse kui ka ehitustööde tellija Riigi Kinnisvara ASi erilise tähelepanu all.

Aron lootis, et juubeliks on maja siiski korras ning vilistlastel võimalus koos kooliperega pidutseda ilusas valges majas.

Aivar Part töötab Rakvere gümnaasiumis 1993. aastast alates ja tema sõnul pole maja selle aja jooksul nii ilus olnudki. “Ott Arder kirjutas küll laulu vanast valgest majast, aga minu ajal on ta kogu aeg lapiline olnud,” ütles Part.

Üle 40 aasta Rakvere gümnaasiumis õpetajana töötanud Kiira Tormilind meenutas, et direktor Ervin Kuke ajal tehti suurem remont ja siis värviti ka maja kenasti valgeks. “See oli oma 30 aastat või rohkemgi tagasi, mingid hutsuulid veel värvisid,” lausus Tormilind. Ajalugu kordub, sest praegugi on Rakvere gümnaasiumi peamaja remondi juures ametis Ukrainast pärit ehitajad.

“Aga maja on väga ilus ja koolis on kõik rõõmsad, et juubeliks nii kena kingituse saame,” lisas Kiira Tormilind.

Aivar Part meenutas, et viis aastat tagasi tuli kooli 95. sünnipäeva tähistamine venima jäänud remondi tõttu edasi lükata. “Praegu on olukord tollasega võrreldes normaalne ja pidu pidamata ei jää,” lubas direktor.

Küll on Pardi sõnul kehvemad lood remondi edenemisega kooli Tallinna tänava õppehoones. “Veel eelmisel nädalal oli kahtlane, kas saamegi lapsi sisse lubada, aga pühapäevaks jõuti siiski nii kaugele, et õppetöö võis majas alata,” rääkis ta.

Abilinnapea Allar Aron arvas, et ehitajad pingutavad, et koolihooned saaks tähtajaks ehk septembri lõpuks korda. “Eks sanktsioonid, mis tähtaja ületamisega kaasnevad, hoiavad ehitajaid ohjes,” märkis ta.

Päris kindel tööde tähtaegses lõppemises siiski olla ei saa. “Kui ikka hakkab sadama ja järjepanu vihma kallab, siis ei ole midagi teha, välitöödega paraku nii juba on,” nentis Aivar Part. “Aga loodame, et nii ei juhtu,” lisas ta.

Rakvere gümnaasiumi kahe õppehoone remondiks sai Rakvere linn raha saastekvootide müügist, sama raha eest tehti energiasäästu andvaid remonditöid ka Rakvere põhikoolis ning sotsiaalabikeskuses Tuleviku 8.

“Nende tööde suurt mahtu arvestades on ime, et kõik sellel aastal tehtud saab,” lausus Allar Aron. Põhikoolis on tööd lõppenud, ka sotsiaalabikeskus ootab tööde vastuvõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles