Võidusamba avamine on võidupüha ööl

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Postimees.ee fotomontaaž

Kaitseminister Jaak Aaviksoo avalikustas pärast reedest kohtumist Tšehhi suursaadiku Alexandr Langeriga, et Vabadussõja võidusammas avatakse võidupüha ööl, kirjutab BNS.


"Koostöö Tšehhi ettevõttega on sujunud hästi ja olen veendunud, et pidulik Vabadussõja võidusamba avatseremoonia võidupüha ööl on meeldejääv," ütles Aaviksoo.

Võidusamba avatseremoonia on kavandatud osana võidupüha pidustustest, mis algavad 22. juuni südaööl ja lõppevad Kaitseliidu paraadiga järgmisel päeval.

Samba avamistseremooniaks on ministeerium appi palunud öölaulupeo lavastanud Margus Kasterpalu.

Minister lisas, et see Eesti ja Tšehhi koostöö tipphetk langeb kokku ka Tšehhi Euroopa Liidu eesistumisperioodi lõppemise ja NATO Balti õhuturbe missiooni korraldamisega Tšehhi poolt ning põhjust juuni lõpus üheskoos rõõmustada on enam kui küll.

Võidupühaga meenutatakse Eesti kaitseväe võitu põhilisel sakslastest koosnenud Landeswehri üle Võnnu lahingus 23. juunil 1919, seda päeva hakati tähistama 1934. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles