Juhtkiri: Kauaks liitu on?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läinud kolmapäeval alles teist korda kokku saanud Rakvere volikogu näitas juba lõhenemise märke ja see paneb küsima, kui töövõimeline uus linnavõim on ja kui pikaks ajaks teda jätkub.


Samas on Rakvere volikogu tuntud selle poolest, et hääletamistel võivad ühel pool joont olla koalitsiooni ja opositsiooni esindajad.

Muidugi oli teema ka oluline - pandi ju ametisse uus linnavalitsus eesotsas linnapeaga. Ja ehkki koalitsioonilepingus olid kohad juba selgeks räägitud, läks ikkagi vaid­lemiseks.

Seda just siis, kui juttu tuli lah­kuvale linnapeale Andres Jaadlale preemia maksmisest. Mis parata, raha ja kokku­hoid on sensitiivne teema.

Pigem on üllatav, et valimised võitnud sotside endi seas valitsevad selles küsimuses vastuolud. Kui osa olid kindlad toetuse vajalikkuses, siis sama kindlalt oli vastu pankurina töötav Marti Kuusik, kes ühelt poolt on nii talitades ebalojaalne oma nimekirjale, teisalt aga vägagi pragmaatiline.

Tuleb märkida, et te­ma ei kuulu sotsiaaldemokraatlikku erakonda, nii nagu veel paar volikogu liiget, kes sotside nimekirjas volikogusse pääses.

Üleeilsel istungil võis tajuda suurt pinget ka lahkuva linnapea Andres Jaadla ja tema koha üle võtnud Rannar Vassiljevi vahel.

Teades, et rekordilise häältesaagi saanud Jaadla nägi koalitsiooniläbirääkimistel moraalset kohustust linnapeana jätkata, teeb koalitsiooni kaasatud re­formierakond kõik kaartide segamiseks, mida näitab ka Vassiljevi saamata jäänud kolm poolthäält, mille seas oli kindlasti reformierakonna omi.

Opositsioonis istuvad keskerakondlased hõõruvad juba irvitades käsi, ja kui vastasseis edasi kestab, võime tõ­deda, et sotsid ikka tõesti ei oska oma eduga midagi peale hakata, nagu varemgi on juhtunud.

Ja asjade edasi arenedes tervitab meid ühel heal päeval linnapeana taas Andres Jaad­la, kes deklareeris reformierakonna koos­olekul kõnet pidades, et koalitsioonile­pin­gus on vaid tema töö ja valimislubadused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles