Sillamäe Sadama kahjum vähenes mullu kaks korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsused tahavad toimivat finantsautonoomiat. Pilt on illustratiivne.
Omavalitsused tahavad toimivat finantsautonoomiat. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sillamäe sadama operaatorfirma AS-i Sillamäe Sadam kahjum vähenes 2009. aastal kaks korda 30,5 miljoni kroonini.


Ettevõtte müügitulu kerkis mullu 18 protsenti 209,3 miljoni kroonini. Sillamäe Sadama peamised tuluallikad olid sadamaga seotud teenused, raudteeveod ja kinnisvara väljaüürimine.

Sadam vahendas möödunud aastal kaupu 2,5 miljonit tonni ja raudteevedude maht oli 1,7 miljonit tonni.

Tänavu jätkub Sillamäe sadamas Alexela naftasaaduste terminali laiendamine, mille käigus valmib uusi mahuteid 90 000 tonni kütuse hoiustamiseks.

Selle aasta teises kvartalis on Sillamäe Sadamal plaanis allkirjastada leping klinkri terminali ja veski rajamiseks, selgub ettevõtte aastaaruandest.

Sellel ja järgmisel aastal tegeleb Sillamäe Sadam veoautode piiriületuse eelse parkla ja teenindusbüroo ehitusega.

Sillamäe Sadam andis mullu tööd keskmiselt 88 inimesele ja töötasudeks kulus 20,5 miljonit krooni. Juhatuse tasud moodustasid 2,8 miljonit krooni ja nõukogu liikmete tasud 1,4 miljonit krooni. Ettevõtte juhatusse kuulub kaks liiget.

Sillamäe Sadama eelmiste perioodide kahjum moodustab koos mulluse kahjumiga ligi 192 miljonit krooni. Ettevõtte omakapital oli aastavahetusel 503 miljonit ja bilansimaht kokku 1,89 miljardit krooni.

Sillamäe Sadama omanikeks on kolm äriühingut. Pool ettevõttest kuulub ekspeaminister Tiit Vähi kontrollitavale Silmet Grupile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles