Kaks vana maja saavad uueks koduks paarikümnele inimesele

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Narva tänava majades nr 7 ja 9 tehakse peagi kapitaalremont ning need saavad koduks 24 praegusele Lille Kodu elanikule, kel uutes oludes rohkem võimalust iseseisvumiseks.
Rakvere Narva tänava majades nr 7 ja 9 tehakse peagi kapitaalremont ning need saavad koduks 24 praegusele Lille Kodu elanikule, kel uutes oludes rohkem võimalust iseseisvumiseks. Foto: Meelis Meilbaum

AS Hoolekandeteenused ostis sel kuul Rakveres kaks maja, mis peaksid aasta lõpuks renoveeritud saama ning muutuma uueks koduks praeguse Lille Kodu elanikele.

ASi Hoolekandeteenused teenuste direktor Liina Lanno rääkis, et Rakveres otsiti sobilikke maju väga kaua ja lõpuks langetati otsus kahe Narva tänaval kõrvuti asuva maja kasuks. “Oleksime eelistanud, et üks maja oleks ühes, teine teises linnaosas, aga sellist varianti me ei leidnud,” ütles ta.

Majad saavad aga õige pea koduks aastaid Lille Kodus elavatele inimestele, kes on kogukonnas elamise teenusel. See tähendab, et neil on oma toad, söögitegemise võimalus, aga ka juhendajad, kes aitavad neid igapäevaste tegevuste juures ja ka töövõimaluse leidmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles