Haljalas pandi 28. korda isiklikud lood kirjanditesse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljalas pandi 28. korda isiklikud lood kirjanditesse.
Haljalas pandi 28. korda isiklikud lood kirjanditesse. Foto: 4 x Greete Toming, montaaž

Omaaegne Viru kolhoosi kirjandivõistlus on juba täiskasvanueas, olles üle elanud rohkem kui paar aastakümmet. Igal aastal toob see Haljalast ja selle ümbruskonna koolidest kokku vahvaid sõnaseadjaid, kes räägivad toredaid lugusid.

Haljala gümnaasiumi ajalooõpetajal Egon Metsal on pool lehekülge teksti tihedalt täis kirjutatud. Vaid hetk tagasi anti seekordsele kirjandivõistlusele avapauk. Kui teised kaks täiskasvanut uurivad veel teemasid ja näkitsevad idee tarbeks šokolaadi, on Metsa juba inspiratsioon tabanud. “Kooliajal oli kirjandikirjutamine minu põhitegevus. Eesti keel oli minu lemmiktund ja kirjandikirjutamine oodatud sündmus, tõeline maiuspala,” räägib Haljala kooli vilistlane ja praegune õpetaja. Ka filosoofiat õpetav pedagoog lisab enne loo finaali kirjutamist, et kui talle tehti ettepanek täiskasvanute kategoorias kaasa lüüa, tekkis temas kohe hasart. “See pole mulle võistlus, vaid põnev kogemus,” lausub Mets sel jaanuaripäeval, kui toimub 28. korda Haljala valla kirjandivõistlus.

Õpetaja Mets tegi ajalugu, selgub märtsikuus, kui žüriil lood loetud ja parimad pärjatud. Esimest korda saab just tema täiskasvanute kategoorias võiduraamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles