Prantsuse praktikandid õpetasid meie kokkadele koogitegemist

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese täidise valamine: noor prantsuse maiuseekspert (keskel) näitab Rakvere ametikooli õpetajatele ­ette prantsuspärase sidrunikoogi küpsetamist.
Esimese täidise valamine: noor prantsuse maiuseekspert (keskel) näitab Rakvere ametikooli õpetajatele ­ette prantsuspärase sidrunikoogi küpsetamist. Foto: Marianne Loorents

Rakvere ametikooli kogunes eile õhtul ligi kahekümnepealine publik jälgima võluvat vaatemängu: prantsuse kondiitriõpilased näitasid, kuidas valmivad nende kohalikud maiustused.

Livron-sur-Drome'i linna ametikoolis õppivad Charles, Marine ja Yann küpsetasid parimaid palu köögist, mille kohta üks kirjanik on öelnud: “Tahaks olla jumal Prantsusmaal.”. Publikuks – õigemini, innukateks õpilasteks – olid sedapuhku Rakvere ametikooli õpetajad, Aqva peakokk ning Pihlaka kondiitrid.

See polnud juhuslik valik. “Prantsuse õpilased saabusid juba eelmisel nädalal. Neil on hoopis teine süsteem, spetsialiseerumine toimub varem ja kuna neil oli teha palju praktikat, lasime neil kohe ametikooli õppekööki kasutada. Oi, kui head magustoidud meil nädal aega olid,” kõneles vahetusprogrammi juht Katre Lomp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles