Suvine sõidugraafik nörritab Tallinnas tööl käivaid virulasi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine sõidugraafik lööb nii mõnegi jaoks paika loksunud elukorralduse rööpast välja.
Suvine sõidugraafik lööb nii mõnegi jaoks paika loksunud elukorralduse rööpast välja. Foto: Toomas Huik/Postimees

Katrin (38) otsustas kolida Rakvere lähedal asuvasse valda, aga kuna tal on üsna spetsiifiline amet, töötab ta Tallinnas. Naine nimetab ennast rongiinimeseks ja on paljuski seetõttu valinud igapäevaseks tööle sõitmise vahendiks just rongi.

Probleemid tööpäeva lõpus koju tagasi pääsemisega algasid siis, kui kehtima hakkas suvine sõidugraafik. “Nimelt muudeti Tallinnast tööinimesi koju viiva Narva rongi aeg varasemaks ja endise 16.12 asemel väljub rong Rakvere suunal Balti jaamast kell 15.30. Tavapäraselt ei ole tööandjatele kuigi meeltmööda, kui inimene nii varakult tööpostilt lahkub.

Järgmine võimalus kodu poole liikuma asuda on alles kolme tunni pärast, kell 18.32. Kojujõudmise ajaks teeb see umbes kell 20, mis ei jäta just palju aega tööväliseks eluks,” kõneles Katrin, keda on kodus ootamas kaks last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles