Siirupivabrikus on pood nagu muuseum

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanavara Laost võib leida isegi seda, mille olemasolust varem aimu ei olnud. Avastamis-, uurimis- ja ostmisrõõmu jagub kõigile.
Vanavara Laost võib leida isegi seda, mille olemasolust varem aimu ei olnud. Avastamis-, uurimis- ja ostmisrõõmu jagub kõigile. Foto: Marianne Loorents

Kadrinas Viru tn 1, eestiaegses siirupivabrikus, on nüüd keldrist katuseni vanavara, mis ootab uusi omanikke. Vanavara Lao pidajad ütlevad: leida võib kõike roosast nööbist kuni rohelise traktorini.

Mummulised plekist kuivainepurgid, mitmes mõõdus heeringavaagnad, kuhi kartulikorve, kapitäis riidepuid, sahtlitäis võtmeid, tala külge riputatud sõelad, klaaskannud, supitirinad, kohviveskid, vahvliküpsetajad, põranda-, seina- ja laelambid, mänguasjad, raamatud. See nimekiri ei ole kaugeltki lõplik.

Nädala eest koos sõbraga Vanavara Lao avanud Ahti Maripuu ütleb, et umbes aasta mõlgutasid nad mõtteid sellise poe avamisest, asju kogunud on nad aga juba oma kümme aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles