Kolumn: Uued ühendused kevades

Signe Torma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Torma.
Signe Torma. Foto: Erakogu

Hiljuti loetud artikkel aju mandumisest ööpäevaringses infoühenduses olemise tõttu tõukas mind kergele dieedile. Astusin ajutiselt välja sotsiaalmeedias levivast pessimismist ja tühjast lobast sooviga puhata meelt ja silmi, väärtustada vaba aega ning päriselt olemas olla.

Piirasin internetikasutust, lülitades neti telefonist välja, haarasin nutividina asemel kätte raamatu ning jahtisin Hemingwayga Aafrikas kudusid ja ninasarvikuid. Ja justkui tellitult saime elukaaslasega tööotsa metsaistutusele.

Nüüdsest meisterdame hommikuti kaasa hunniku võileibu, keedame kohvi, pistame taskusse šokolaadi, sest juba esimesel korral sai selgeks, et ilma magusata metsas hakkama ei saa, istume autosse ja sõidame kokkulepitud metsatükile. Kohe esimesest hingetõmbest ja hindavast pilgust oled valmis terve objekti ära vallutama. Mingi omamoodi pühalik andmisrõõm on selles puudest tühjaks tehtud raiesmikule uue elu sisse puhumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles