Politseimuuseum kogub politseivorme

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti politseimuuseum Rakveres.
Eesti politseimuuseum Rakveres. Foto: Marianne Loorents

Et vormiriietus on üks kõige silmatorkavam politseiniku tunnus, siis soovib politseimuuseum koostada ja säilitada esindusliku ja ülevaatliku vormide kollektsiooni.

Siit ka palve, et kui kellelgi on võimalik oma mundrit, mida mingil põhjusel enam ei kanta, ajaloo tarbeks muuseumile annetada, siis on pakkumised teretulnud. Eriti huvitatud on politseimuuseum 1990ndatel aastatel kasutusel olnud vormidest. Samuti on puudu pidulikud ja õhtuvormid ning mantlid ja sallid.

Pakkuda võib ka muid politseitöö ja tegevusega seotud esemeid ning fotomaterjali.

Aastast 2013 tegutseb Rakveres Virumaa Muuseumide ühe üksusena Eesti politseimuuseum. Muuseum annab ülevaate politseinike igapäevatööst ja tähtsamatest valdkondadest. Külastajatega mängitakse läbi erinevaid huvitavaid situatsioone, mis aitavad tutvustada politsei tööd.

Lisaks aktiivsele tegutsemisvõimaluste pakkumisele peab muuseum oluliseks ka politsei ajaloo jäädvustamist. Sel eesmärgil viidi läbi ürituste sari Politseiakadeemia Metsikud 90ndad, kus salvestati toonaste juhtivate politseispetsialistide meenutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles