Kohtu otsus abielluda soovijateni ei jõudnud

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrõšid elab Vao varjupaigataotlejate keskuses koos Irina ja tema lastega ega ole veel Eesti kohtusüsteemile alla vandunud, vaid üritab koos vandeadvokaadiga arusaamatusest tekkinud olukorrast välja tulla.
Adrõšid elab Vao varjupaigataotlejate keskuses koos Irina ja tema lastega ega ole veel Eesti kohtusüsteemile alla vandunud, vaid üritab koos vandeadvokaadiga arusaamatusest tekkinud olukorrast välja tulla. Foto: Meelis Meilbaum

Kui Vao varjupaigataotlejate keskuses elav Adrõšid kuulis Virumaa Teatajalt, et Tartu ringkonnakohus on tema ja Ukrainast pärit Irina kohta otsuse langetanud, ei olnud mehel õrna aimugi, et tema toimik juba kohtuarhiivis tolmu kogub.

Juriidiliselt oli tegemist kohtumäärusega, mille edasikaebamise tähtaeg on 15 päeva. Et kohtumäärus kandis 24. augusti kuupäeva, oli edasikaebamise tähtaeg ammu ületatud. Seega oli jõustunud ringkonnakohtu otsus, mis jättis muutmata Viru maakohtu otsuse. Lühidalt öeldes ei lubanud kohtuvõimud Adrõšidil ja Irinal Eestis abielluda.

Miks siis kohtumäärus Adrõšidi ja Irinani ei jõudnud? Tartu ringkonnakohtust vastati, et tsiviilkohtumenetluse seadustiku paragrahv 321 lõike 1 järgi toimetab kohus dokumendid üksnes menetlusosalise esindajale. Seda muidugi juhul, kui menetlusosalisel on esindaja. Riik määras Adrõšidile määruskaebuse esitamiseks vandeadvokaat Tiina Mare Hiobi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles