Meid vaevast säästvad robotid

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina spordikeskuse basseinitehnik Rein Kriks selgitas, et basseinipuhastusrobot juhib vee läbi filtri ja vees olev sodi jääb sellesse kinni.
Kadrina spordikeskuse basseinitehnik Rein Kriks selgitas, et basseinipuhastusrobot juhib vee läbi filtri ja vees olev sodi jääb sellesse kinni. Foto: Meelis Meilbaum

Auto- ja elektroonikatööstuses on robotitele usaldatud juba mitmeid töid, järjest enam kättesaadavad on ka olmerobotid, mis meie elu mugavamaks teevad.

Hiljuti soetas Kadrina spordikeskus 2500 eurot maksva basseinipuhastusroboti Wave 100. See imeloom suudab toimetada kuni viie meetri sügavusel vees, miinimumtase on 80 sentimeetrit. Vee temperatuur peab jääma vahemikku kuuest 34 kraadini.

Spordikeskuse basseinitehnik Rein Kriks rääkis, et varem puhastati basseini vee pumpamisega läbi liivafiltrite. Nüüd puhastab basseini robot, mida on vee alla minekuks vaja natuke aidata, vajutades seda käega alla, kuni tark masin ise basseini põhja vajub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles