Tapa linnakus vajatakse tuhandet uut voodikohta

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris ehitati Tapale uus kasarmu, kuid umbes tuhat voodikohta on veel puudu.
Veebruaris ehitati Tapale uus kasarmu, kuid umbes tuhat voodikohta on veel puudu. Foto: Meelis Meilbaum

Et Eesti kaitsejõudude võime vastast heidutada kasvaks kevadel kahekordseks, tuleb Tapal kibekiiresti ehitada, sest majutada on vaja tuhatkond ühel ajal saabuvat liitlassõdurit.

Kokkuleppe kohaselt peaks brittide juhitav raampataljon Eestisse saabuma maiks. Kui praegu on Eestis lisaks kohalikele lahingumasinatele ja soomustransportööridele veel ka eelpaigutatud neli USA tanki Abrams ning kümmekond lahingumasinat Bradley, siis raske soomuse hulk Eestis peaks pataljoni saabudes kasvama mitu korda.

Üksuse liiginimetus – NATO pataljoni lahingugrupp – tähendab, et selle koosseisus on kõik klassikalised lahingutoetusüksused. Kui seni käisid liitlased Eestis rotatsiooniga ning väljaõppel eraldiseisvate üksustena, siis lahingugrupp on iseseisvalt lahinguvõimeline: sellel on üks juhtimine ning see harjutab sõdima üksnes üheskoos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles