Kus olid presidendi visiidi ajal maavanem ja Rakvere linnajuhid?

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid jõudis oma külaskäigul Lääne-Virumaal Rakverre, kus ta kohtus maavalitsuses omavalitsusjuhtidega ja külastab ka Aqva spordikeskust.
President Kersti Kaljulaid jõudis oma külaskäigul Lääne-Virumaal Rakverre, kus ta kohtus maavalitsuses omavalitsusjuhtidega ja külastab ka Aqva spordikeskust. Foto: Meelis Meilbaum

Eelmisel neljapäeval, kui president Kersti Kaljulaid tegi oma esimese sisevisiidi, mis tõi ta Lääne-Virumaale, ei võtnud teda vastu ei maavanem ega ka Rakvere linnajuhid. Lisaks Marko Tormile puudus näiteks kohtumiselt kohalike omavalitsejatega ka Rakvere linnapea Mihkel Juhkami, Rakvere linnavolikogu esimees Toomas Varek, kohale polnud saadetud ka abilinnapäid.

Lääne-Viru maavalitsusest öeldi, et maavanem Marko Torm viibis Eestist eemal neljanädalasel korralisel puhkusel, mis oli kinnitatud juba seitse kuud tagasi. “Võimekas organisatsioonis täidab maavanema ülesandeid tema puhkuse ajal maasekretär Tarmo Mikkal, kes presidenti tema visiidi ajal ka võõrustas,” ütles Lääne-Viru maavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Kristel Kitsing.

Tema sõnul ei tulnud presidendile üllatusena, et maavanemat pole teda tervitamas. “Kuna presidendi esimene siseriiklik visiit meie maakonda oli meile suur au, teisalt ka vastutusrikas ülesanne, siis kohtusime eelnevalt ka presidendi kantselei siseosakonna juhataja Erki Holmbergi ja protokolliosakonna nõuniku Pille Barnabasega. Kohtumisel informeerisime, et maavanema ülesandeid täidab maasekretär Tarmo Mikkal,” sõnas Kitsing, kelle sõnul oli presidendi kantselei tagasiside visiidist väga positiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles