Disaini mõttekojas kõneldi loovusest, autodest ja ökodisainist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loovuse rohujuurtest rääkis kaasa mõtlema ärgitavalt Eliko Kajak (vasakult teine).
Loovuse rohujuurtest rääkis kaasa mõtlema ärgitavalt Eliko Kajak (vasakult teine). Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere disaininädala mõttekojas kõneles lapse loovust arendavatest disainiülesannetest Athena kooli õpetaja Eliko Kajak, autodisaini ajalukku heitis pilgu Rakvere linnakunstnik Teet Suur ning säästva disaini olemust avas Rakvere kultuurikeskuse direktor Krõõt Nõmmela-Mehide.

Eliko Kajak rõhutas, et kunstitundides õpib laps eelkõige mõtlema ja seoseid looma. Kajaku sõnul on tähtis, et lapsed saaksid kokku puutuda mitmesuguste looduslike materjalidega ja hakkaksid neid tajuma.

Athena koolis alustatakse sellega rohujuuretasandilt ehk savist, mudast ja liivast. Ei õpita mite ainult puudutuse, vaid ka näiteks lõhnade kaudu. Kui maalapsed tunnevad ära mulla, savi ja villa lõhna, siis linnalapsele on need esialgu võõrad. “Õpime, kuidas eri materjalid kokku puutuvad, mis on nende omadused. Tänapäeva lapsele on uudis seegi, et metallist alasi on raske,” nimetas ta. Materjalide tundmine on aga oluline nii disainis kui ka igapäevaelus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles