Verine kitsepea istmele ja autoavad ehitusvahtu täis: kindlustusfirma argipäev

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: AGNES AUS/VIRUMAA TEATAJA

Tavapäraste plekimõlkimiste, metsloomadele otsa sõitmiste ja libedaga juhtunud õnnetuste kõrval tuleb kaskokindlustusel tegeleda ka autosse visatud veriste kitsepeade ja armukadedate meeste või naiste poolt kahjustatud autodega, kus kahjusummad ulatuvad tuhandetesse eurodesse, kirjutab Seesam Insurance AS.

2016. aasta esimese kümne kuuga registreeris Seesam kindlustus ligi 100 kolmanda isiku poolt tekitatud kaskokindlustuse kahju summas ca 100 000€. Nendest pooled on olnud autode kriipimised ning keskmiselt läks üks selline kahju kindlustusele maksma üle tuhande euro. Kriipimistele järgnevad peeglite, küljeklaaside, tulede ja rehvide lõhkumised, mille kahjusumma küündib 30 000€ lähedale. Lisaks harvem esinevad juhtumid, näiteks auto pihta visatud pudelid või muud esemed, õhupüssist laskmised ja üle autode jalutamised.

„Kahjukäsitlejatel tuleb tegeleda olukordadega, kus autosse murtakse sisse, see varastatakse, pannakse põlema või kukub hoopis tuulega midagi autole või jookseb sõidukile ette näiteks metsloom,“ kirjeldas Seesami vanemkahjukäsitleja Anti Otsla levinud juhtumeid.

Lisaks eelnimetatud juhtumitele vürtsitavad kindlustusspetsialisti igapäeva ka üpris uskumatud lood.

Viimase hulka kuuluvad ka autodele terava esemega pikantseid tekste või joonistusi kriipivad armukadedad või kättemaksuhimulised kaasad ning vihased kaasliiklejad, kes jalaga autosid peksavad.

Nii mäletab Ostla juhtumit, kus halbade kavatsustega inimene lõhkus auto ukseklaasi ja viskas istmele verise kitsepea.

„Meenub ka juhtum, kus keegi kättemaksuhimuline oli auto kõikvõimalikud avad ja pilud täitnud ehitusvahuga ning alla ei jää ka lugu, kus auto peksti nii põhjalikult puruks, et selle taastamine ei olnud enam otstarbekas,“ tutvustas Otsla kaskokindlustuse igapäeva.

Viimase hulka kuuluvad ka autodele terava esemega pikantseid tekste või joonistusi kriipivad armukadedad või kättemaksuhimulised kaasad ning vihased kaasliiklejad, kes jalaga autosid peksavad.

„Üldiselt võib öelda, et iga kolmanda kaskoga kindlustatud sõidukiga leiab aset hüvitamist vajav juhtum. Libedaga sõidetakse teelt välja või ei saada õigel ajal pidama, kevadel ja sügisel sagenevad kokkupõrked metsloomadega, pahatahtlikud isikud torkavad rehvid läbi, kriibivad sõidukit või purustavad sõiduki salongiklaase, tulesid ja peegleid.

Mis iganes ka juhtunud on, tuleb sellest esimesel võimalusel oma kindlustusandjat teavitada. Kui õnnetuses saab viga inimene, osaleb loom või kahjustatakse kellegi muud vara nagu liiklusmärki või aeda, siis tuleb sellest koheselt politseid teavitada.

Kolmanda isiku poolt tekitatud kahju puhul tuleb samuti esmalt politseisse helistada, kuid tasub ka endal pilte teha ja tõendeid koguda ning edasi suunab kindlustus kannatada saanud sõiduki juba remonditöökotta,“ jagas vanemkahjukäsitleja õpetussõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles