Andaluusia koolid annavad eeskuju

, Uhtna põhikooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õpetajad tutvusid Hispaania Andaluusia piirkonna koolieluga, et end seal praktiseeritava õpilaste võimetele vastava hariduse andmisega kurssi viia.
Eesti õpetajad tutvusid Hispaania Andaluusia piirkonna koolieluga, et end seal praktiseeritava õpilaste võimetele vastava hariduse andmisega kurssi viia. Foto: Erakogu

Erasmus+ õpetajate õpirände projekt viis mind ja mu häid kolleege Uhtna koolist oktoobri lõpus Hispaaniasse Andaluusia piirkonna koolidesse, et saaksime tutvuda sealsete kaasavat haridust järgivate ja muutunud õpikäsitust praktiseerivate koolidega.

Teisisõnu oli meil võimalus vaadelda ja end kurssi viia sellega, kuidas igal (nende hulgas ka erivajadusega) õpilasel on võimalik saada haridust vastavalt oma võimetele ja vajadustele.

Hispaania haridussüsteem näis toimivat sellel suunal kindlalt ja tõhusalt – järelikult on sealne ühiskond mõistnud kaasava hariduse  tähtsust ning jõudnud arusaamisele, et kooli, millel on tänapäeval oluline roll diskrimineerivate hoiakutega võitlemisel ning kaasava ja salliva ühiskonna kasvatamisel, on vaja märkimisväärselt toetada kvalifitseeritud õpetajate, tugipersonali, õppekeskkonna ja -vahendite, töötasude ning muude finantsvahendite osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles