Persoon: raamatuneelajast julgeks jäneseks

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergesti süttivast materjalist Ere Käärmaa (sise)põlemisest kesk raamatuid ja inimesi sünnib säravaid etteasteid, valmib loomingut luulest kulinaarsete hõrgutisteni.  Ise peab ta ennast väga araks inimeseks.
Kergesti süttivast materjalist Ere Käärmaa (sise)põlemisest kesk raamatuid ja inimesi sünnib säravaid etteasteid, valmib loomingut luulest kulinaarsete hõrgutisteni. Ise peab ta ennast väga araks inimeseks. Foto: Marianne Loorents

Kergesti süttivast materjalist Ere Käärmaa (sise)põlemisest kesk raamatuid ja inimesi sünnib säravaid etteasteid, valmib loomingut luulest kulinaarsete hõrgutisteni.  Ise peab ta ennast väga araks inimeseks.

Lääne-Virumaa parima raamatukoguhoidja tiitlit vastu võttes mainis Ere Käärmaa, et on kergesti süttivast materjalist, aga mitte isesüttiv. “Ma ei ole üksiküritaja ega üksi tegija. Minu puhul toimib väga hästi sünergia: hästi palju energiat annab, kui keegi minuga kaasa mõtleb,” põhjendab naine öeldut. “Kui minu ümber on veel inimesi, kes on sama lainepikkusega, siis koos tehes saame palju toredama, suurema ja vahvama asja, kui tuleks välja üksi tehes. Minu idee võib täiesti millekski teiseks muutuda ja sellest kasvada hoopis parem asi. Mulle see sobib.”

Tapa linnaraamatukogu juhataja asetäitja Ere Käärmaa mõtleb, et ei sobi hästi juhiks, sest “ei suuda haarata korraga tervet pilti, vaid üksikuid lõike”. “Ambitsioone on mul ka vähe. Aga kui keegi saab mu meeskonda, siis kaasalööjana olen tubli tegija. Kiidan kohe ennast,” mainib ta muiates. Lisab, et Kersti Burk teeb raamatukogu juhatajana juhitööd nii ideaalselt, et tema saab panustada rohkem loominguliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles