Kas pakkuda koertele krõbinaid, putru või toortoitu?

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dragonhunter Quest for White Witch ehk Ella on ilmselt midagi maitsvat just äsja söönud. Koera perenaine Birgit Videvik pakub neile nii toortoitu kui kvaliteetgraanuleid. Maiuseks saavad nad aeg-ajalt ahjus kuivatatud maksa, aga ka loomapoest toodud küpsiseid.
Dragonhunter Quest for White Witch ehk Ella on ilmselt midagi maitsvat just äsja söönud. Koera perenaine Birgit Videvik pakub neile nii toortoitu kui kvaliteetgraanuleid. Maiuseks saavad nad aeg-ajalt ahjus kuivatatud maksa, aga ka loomapoest toodud küpsiseid. Foto: Erakogu

Koer on pere liige, kuid talle ei sobi pere menüü. Iga koerainimese otsustada on, kas pakkuda lemmikule välja töötatud koostisega krõbinaid, toortoitu või leida paslikud kombinatsioonid.

Koerakasvataja Katrin Raie jõudis koerte toortoitumise teemani umbes 15 aastat tagasi, kui ta Inglise hurt Mike oli toiduallergiaga hädas. “Püüdsin leida toitu, mis teda sügelema ei ajaks. Leidsin ingliskeelsetelt veebikülgedelt, et paljud inimesed söödavad oma koeri hoopis teisiti – toortoiduga,” räägib Katrin Raie. Ta hakkas koerale pakkuma toorest liha, siseelundeid ja seeduvat konti ning loom sai allergiast lahti. Sestpeale on ta kõiki oma koeri, sõltumata nende tõust ja vanusest, toortoiduga toitnud ning soovitanud seda võimalust ka teistele koeraomanikele.

“Koer on oma loomult lihasööja. Kui vaadata ta hambaid, siis need on nagu hundil. Hundile ei jookse keegi metsas pudrupotiga järele, hunt sööb toorest liha. Ka koerale sobib toit, mida ta leiaks loodusest – toores liha,” väljendab koerakasvataja oma seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles