Kalju Saaber vaatleb sipelgaid ja suvitajaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Saaberi heatahtliku huumoriga pikitud lugude puhul on moraal peidetud sageli sügavamalegi, kui esialgu tundub.
Kalju Saaberi heatahtliku huumoriga pikitud lugude puhul on moraal peidetud sageli sügavamalegi, kui esialgu tundub. Foto: Internet

Virumaa kirjanikult Kalju Saaberilt ilmus kogupereraamat “Sipelgad ja suvitajad”, mille kuusteist lugu kõnelevad väikestest poistest, aga ka täiskasvanutest ning loomadest ja asjadest nende elus.

Tegemist on tänapäeva laste lugudega, mis seotud suvise eluga põhjaranniku rannakülas. “Konkreetseid kohanimesid pole, aga kui räägitakse külast, kus kirik on mere kaldal, siis tähelepanelik vaataja tunneb ära Vainupea,” märkis Kalju Saaber, kelle enda suved on just selle külaga seotud.

Raamatusse on jõudnud suvituskülade loodust ja loomi ning laste ja ka vanemate tegemisi. Tegelaste galeriis on oma koht nii kiuslikul männinotil kui ka sipelgatel, kes on küll kohutavalt tülikad, ent siiski lahedad kaaslased. Samuti on raamatusse jõudnud rannakülasid tuuseldanud torm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles