Aeroc ostis VKG ehitusmaterjalide tehase

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aeroc ostis VKG ehitusmaterjalide tehase.
Aeroc ostis VKG ehitusmaterjalide tehase. Foto: Arvet Mägi

Kontsern Viru Keemia Grupp viis lõpule müügitehingu, mille tulemusena omandas AEROC International AS VKG tütarettevõtte, ehitusmaterjalitehase VKG Plokk OÜ.

Viru Keemia Grupi juhatuse aseesimees Meelis Eldermann ütles, et otsus müüa kontserni tütarettevõte VKG Plokk tuleneb eelkõige VKG strateegilisest soovist keskenduda vaid põhitegevusvaldkondadele ehk põlevkivi kaevandamisele ning õli, energia ja soojuse koostootmisele. VKG info kohaselt rohkem suuremaid muutuseid sel aastal ettevõttes plaanis pole. Tehinguga saadud rahasummat on neil aga plaanis kasutada investeerimise ja arendamise valdkonnas. Üks osa sellest on ka kaevanduse tootmismahtude suurendamine, mis nõuab täiendavaid investeeringuid. Kui möödunud aastal kaevandati VKG-s 2,3 miljonit tonni kaubapõlevkivi, siis tänavu on ettevõttel plaanis kaevandada 3,9 miljonit tonni kaubapõlevkivi.

Aeroc International ASi juhatuse liige Ivar Sikk sõnas, et VKG Plokk OÜ ostutehing on oluline samm ettevõtte strateegia elluviimisel, mis aitab tõsta ettevõtte konkurentsivõimet Baltikumi plokiturul. “VKG Ploki tehase potentsiaali kasutame oma tootmisefektiivsuse tõstmiseks ning tootmismahtude laiendamiseks, jätkates poorbetoontoodete tootmist ja müüki Roclite’i kaubamärgi all,” rääkis Ivar Sikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles