Maaomanik, ära müü oma maad!

Heikki Rannik
, Nordic Hypo juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Rannik.
Heikki Rannik. Foto: Erakogu

Viimase viie aastaga on maa hind Eestis mitmekordistunud ning kasvatanud maaomaniku vara väärtust. Ei ole mõistlik oma maad müüa, kui vähegi kannatab, sest maa väärtus kasvab suure tõenäosusega tulevikus veelgi.

Maad kiputakse müüma tavaliselt siis, kui on vaja teha suuremaid investeeringuid või katta auke rahavoogudes. Tasuks aga kaaluda alternatiive vajaliku raha leidmiseks ning hoida maad kui kasvava väärtusega investeeringut. Maaameti andmetel on alates 2011. aastast möödunud aastani tõusnud maa keskmine mediaanhind vabaturutingimustes tehtud tehingutes 228% ehk 2,2 korda. Seega on maa kõige kiiremini kasvava väärtusega vara Eestis.

Hindade tuntav kasv on põllumaade turul toimunud alates 2011. aastast. Enamikus maakondadest on haritava maa ühikuhinnad kasvanud kuus või enam korda, võrreldes kümne aasta taguse hinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles