Lust ja leidlikkus annavad brüleekreemile iseloomu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik on ees. Filmi “Eia jõulud Tondikakul” režissöör Anu Aun tuletas vanematele meelde, et nad ei otsi kõige paremaid või andekamaid. Otsime sobivamaid lapsi just antud rollidesse.
Kõik on ees. Filmi “Eia jõulud Tondikakul” režissöör Anu Aun tuletas vanematele meelde, et nad ei otsi kõige paremaid või andekamaid. Otsime sobivamaid lapsi just antud rollidesse. Foto: Meelis Meilbaum

Kui jõuan jooksujalu Rakvere gümnaasiumi, on casting alanud. Särasilmsed lapsed on saalis. Vanemad ootavad ärevalt koridoris. Filmimeeskonna liige seletab naerulsui, et neil tuleb välja sõeluda peategelased – poiss ja tüdruk. Lisaks klassitäis lapsi. Kuulen kergendusohet. Ometigi, lapsi, kelle vahel valida, on Rakvere eelvoorus 200 ringis, üle Eesti lausa 2700.

Naljakuus sõidab Eesti 100. sünnipäevaks kavandatud filmi “Eia jõulud Tondikakul” meeskond läbi kümme Eesti linna. Rakveres soovitakse just hallil päeval leida naksakaid filmistaare.

Igatahes on need 8–11 aastased 17 last, kes praegu voorus, valmis. Trumm põriseb – ta-ta-ta-taa. Osatäitjate valimist vedav Anu Tähemaa (milline vahva nimi, oleks valitud justkui tänast silmas pidades) juhib trummi abil rühmatööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles