Kahepoolne koostöö: Trendsetter Europe kutsus lapsed külla ja sai vastu nõuandeid keskkonnahoiuks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusõppe tunnis külastasid õpilased kohalikku tehast Trendsetter Europe OÜ, kus valmistatakse patju ja tekke.
Ettevõtlusõppe tunnis külastasid õpilased kohalikku tehast Trendsetter Europe OÜ, kus valmistatakse patju ja tekke. Foto: Erakogu

Mõnikord ei tule teadmiste kogumiseks kodu juurest kaugele minna. Haljala gümnaasiumi õpilased otsustasid ettevõtlusõppes minna oma asula firmasse Trendsetter Europe. Uuenduslike ja nutikate toodete tegija tutvustas oma tööd, noored jagasid vastu ideid ning valmistasid tehase jäätmekogumiskastidele värvilised sildid.

Juba siis, kui õues sadas lund, leppisid Haljala gümnaasiumi 5. klass ja Baltic Fibres kokku plaanis teha koostööd. Vahepeal tuli kevad ja firma uueks nimeks sai Trendsetter Europe. Tegevusala, mikrokiust tekkide ja pallkiust patjade tootmine, ei muutunud.

Viimaks jõudsidki lapsed ettevõtlustunnis tehasesse, et saada aimu, kuidas vooditarbed valmivad. Millised masinad aitavad neid kaunitare luua? Millised on ohutusnõuded? Kas lapsed näevad end tulevikus kodukoha tehases töötamas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles