Räägu kirbukas pani elu käima

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räägu kirbukas.
Räägu kirbukas. Foto: Kasper Mäe

​Kirbuturud on populaarsed üle Eesti. Nüüd võtsid Rakvere äärelinna Räägu tänava naised kätte ja proovisid nii-öelda garaažimüüki. Kampa võeti ka naabrid.

Nii pidigi mõni agar müüja keerama vahvleid hiliste õhtutundideni. Kaunitarid sorteerisid oma armsaid riideid ja lasteasju, et äri tehes saadud tulu suunata pulmafondi. Huvi toimuva vastu oli suur, elanikud viskasid nalja, et vaikne kodutänav sai särtsu sisse ja linnapäevade eelproov on tehtud.

Räägu tänava elanikud Mihhail ja Helju, kes müüsid suitsuvorsti ja juustu, on härra sõnutsi juba “vanad müügihundid” – käinud laatadel Saksamaal ja Lätis. Mis siis Räägu tänaval kaupa müüa. Niimoodi tegigi lobeda jutuga Mihhail äri meisterlikult. Nende hitttoodet, tuhksuhkruga üle puistatud vahvleid, euro tükk, oli kaks tundi pärast laada algust järel vaid mõni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles