Kallid koolide lõpetajad, armsad elluastujad!

Marko Torm
, Lääne-Viru maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Torm
Marko Torm Foto: Erakogu

Nii nagu saabub igal aastal kevad, on koolides iga aasta juunis lõpuaktused, mida lõpetajad on pikisilmi ja õhinaga oodanud. Kõigil on suur tahe oma elus midagi korda saata, olla õnnelik ja teha tööd, mis silmad särama paneb.

Tänavu saab Lääne-Virumaa juurde 600 põhikoolilõpetajat, 300 gümnaasiumiga edukalt maha saanud õpilast, pea 400 eriala omandajat, 76 lõpetaja teadmised on tunnistatud kõrghariduse vääriliseks.

Lõppev õppeaasta on olnud stabiilne. Samas harjutakse maakonnas uue olukorraga: Rakke gümnaasiumist on saanud põhikool, ühinesid Laekvere ja Muuga kool, Haljala ning Aseri kool said Euroopa Liidult tuge oma põhikoolivõrgu korrastamiseks. Ollakse ka haldusreformi ootuses ja jälgitakse uue ministri tegemisi. Mõneti on muutuste tuules tubli Vaeküla kool, Haljalas lõpetab viimane gümnaasiumiklass, Tamsalus ühendatakse uuest õppeaastast kaks lasteaeda ning Lasila kooli juurde loodi lasteaed. Rõõmu teeb, et Rakvere linn on näitamas tahet riigigümnaasiumi loomiseks maakonnakeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles