Vergi kalurite päeval sporditi ja meenutati kalurikolhoosi aega

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsmu vabatahtlikud  merepäästjad riietasid sõidule soovijad päästevestidesse ja viisid merele.
Käsmu vabatahtlikud merepäästjad riietasid sõidule soovijad päästevestidesse ja viisid merele. Foto: Peep Linno

Vergi kalurite päeval mängiti palli, sõideti paadiga, kuulati muusikat ja mälestusi kalurikolhoosi ajast. Üritusele oli tulnud inimesi Rakverest Loksani, kolhoosiaegu meenutavaid kalureid kogunes Vergi seltsimajja üksteist.

Laupäeval Vergi külaplatsile kokku tulnud sadakond inimest said süüa kalasuppi, osta laadalt kala ja kaltsuvaipu ning sõita Käsmu vabatahtlike merepäästjate paadiga merele, ütles päeva juht Tiia Paist. Mehed, naised ja lapsed mängisid pallimänge, ja kes soovis, kuulas seltsimajas mälestusi M. Gorki nimelise kalurikolhoosi ajast ja vaatas pilte.

Paisti sõnul lõppes kalurite päeva pidamine kella poole kuue paiku õhtul, kui autasustati pallimängude võitjaid. Vergi seltsimaja juht Liina Heinvee ütles, et nad jäid kalurite päeva pidustustega väga rahule. Heinvee kiitis ilma ja häid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles