Soomlaste juubelihõnguline saunatuur algas Kadrinast

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõnavõtud peetud, asuti põhitegevuse juurde - läks leili viskamiseks ja vihtlemiseks. Esiplaanil vasakul suursaadik Kirsti Narinen ja saunaklubi president Ülo Kais.
Sõnavõtud peetud, asuti põhitegevuse juurde - läks leili viskamiseks ja vihtlemiseks. Esiplaanil vasakul suursaadik Kirsti Narinen ja saunaklubi president Ülo Kais. Foto: Marianne Loorents

Soome sajandat sünnipäeva tähistatakse muu hulgas tuuriga mööda Eesti saunu. Ringsõit algas neljapäeva õhtul Kadrina saunast, kus Soome suursaadik sildi saunatuuri alustamise infoga seinale kinnitas. Ametliku algusajana läks kirja 18.35.

Põhjust, miks Soome oma juubeliaastat Eestis just märksõna “saun” all tähistab, pole vaja Soome suursaadiku Kirsti Narineni sõnul üldse väga sügavalt otsida. Saunatamine on midagi, mida tehakse nii Soomes kui ka Eestis. “See on meie ühine komberuum, nagu president Kersti Kaljulaid on seda sõnastanud,” lausus suursaadik.

“Soome 100 ja Eesti 100 on tegelikult Soome-Eesti 200,” jätkas Narinen ja lisas, et soomlaste saunatuur loob ühtlasi lüli kahe naaberriigi väärika sünnipäeva vahele: Soome 100-lt saab sujuvalt üle minna peagi algavale Eesti 100-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles