“Ole kaasas!” aitab eestlased internetti

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Ole kaasas" nõustamispunktis pakutakse abi FIEde ümberregistreerimiseks.
"Ole kaasas" nõustamispunktis pakutakse abi FIEde ümberregistreerimiseks. Foto: Andres Teiss.

Infoühiskonda kaasamise projekti "Ole kaasas!" käigus jagatakse 100 000 inimesele tasuta arvutiõpetust, soodsaid arvuteid ja internetiühendust.


Alates maist hakkavad neljatunnised tasuta interneti kasutamise algkoolitused toimuma Narvas, Pärnus, Viljandis ja Tallinnas, sügisest jätkuvad need üle Eesti.


Lisaks algõppele pakutakse ka tasuta täienduskoolitusi e-teenuste, ID-kaardi ja Mobiil-ID kasutamiseks.

Täienduskoolituse eelduseks pole tingimata algkursuse läbimine, kui inimene oskab juba natuke internetti kasutada.

"Ole kaasas!" alg- ja täienduskoolitustele saab registreeruda telefonil 6180180 ja veebilehel www.olekaasas.ee.

Projekti ühe algataja sihtasutuse Vaata Maailma kommunikatsioonijuht Piret Aro ütles, et väiksemates asulates hakatakse internetikoolitusi korraldama ilmselt septembrist, kuid osalemissoovist võib teada anda juba praegu.

Aro sõnul tahetakse aasta jooksul ehk siis järgmise aasta maiks korraldada vähemalt üks koolitus igas Eesti linnas ja vallas.

Lisaks klassides toimuvatele koolitustele on projekti "Ole kaasas!" vedajatel kavas panna käima e-buss, mis on sisustatud korraliku arvutiklassiga ning mis jõuab eelkõige nendesse paikadesse, kus pole kohapeal tingimusi õppe korraldamiseks.

Aro sõnul ei ole oluline asukoht, kus inimene internetikoolituse läbib.

"Kui Rakvere inimene soovib seda juba kevadel teha näiteks Tallinnas või Narvas, on see võimalus täiesti olemas, aga see soov tuleb registreerumisel ära märkida," ütles Aro.

Internetikoolituse läbinud saavad võimaluse osta soodsalt uus või kasutatud arvuti ning liituda tavalisest odavama internetiühendusega.

Eriprojektina jagatakse abivajajatele ka tasuta arvuteid.

"Ole kaasas!" on Vaata Maailma SA ja Eesti Telekom Grupi (EMT, Elion, Microlink) algatatud inimeste infoühiskonda kaasamise projekt.

"Ole kaasas!" toetab "Teeme ära! Minu Eesti" algatust, mille üks juhtmõte on, et infotehnoloogia on tänapäeval ühiskonnaelus osalemiseks asendamatu vahend.

Ettevõtmine on suunatud nii eesti- kui ka venekeelsele elanikkonnale ning eelkõige maapiirkondade elanikele, lastega peredele, eakatele ning väiksema sissetulekuga inimestele.

Uuringute järgi oli mullu sügisel Eestis umbes 300 000 täiskasvanut, kes internetti ei kasuta.

SA Vaata Maailma juhataja Ain Järve sõnul on interneti mittekasutamise põhjused erinevad.

"Paljusid takistab kartus rumalana näida, puudub motivatsioon internetti ja e-teenuseid kasutada. Oluliseks barjääriks siinjuures on teadmiste puudus," ütles Järv.

"Seepärast keskendubki "Ole kaasas!" kõigi nende barjääride vähendamisele, pakkudes nii tasuta koolitusi kui ka soodsa hinnaga arvuteid ja ühendusi," lisas Järv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles