Rakvere tennisistid vajavad uut ja suuremat sisehalli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Ani tennistreenerist ema Mari Ani õpetab lapsi vans kitsukeses hallis.
Maret Ani tennistreenerist ema Mari Ani õpetab lapsi vans kitsukeses hallis. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere Võidu ja Karja tänava nurgale plaanitakse kolme väljakuga kahekorruselist tennisehalli, mis läheks maksma kuni 15 miljonit krooni.


Rakvere linnavalitsus algatas maaala detailplaneeringu Võidu tänav 106 asuvale 5426 m2 suurusele krundile, millele peaks tulema kuni kümne meetri kõrgune tennisehall.


Selles hallis saaks mängida ka sulgpalli ja seinatennist.

Majanduskomisjon seda esialgu ei kooskõlastanud ning järgmisel istungil arutelu jätkub.

Detailplaneering algatati linnavalitsuse ettepanekul 2007. aasta detsembris ja jõudis nüüd kooskõlastamise faasi.

Maa on linna omandis ning krunt asub Rägavere tee ja Karja tänava ristmikul endise MEKi kontori kõrval.

Detailplaneeringuga on lahendatud peale umbes 3500 m2 tennisehalli veel parkimisprobleemid ja territooriumi haljastus.

Seda maaala peab ehitise jaoks sobilikuks ka Rakvere peaarhitekt Raul Järg.

Tennisehalli on vaja

Tennisehalli ehitamise plaan on Rakvere tenniseklubil, mille juhatusse kuuluvad Mari Ani, Toomas Põllu, Aare Kongi, Artur Antropov ja Üllar Vaserik.

"Rakvere vajab kindlasti tennise jaoks sisehalli, sest juba mitmel talvel on endise teedevalitsuse territooriumil olev hall mängijatele kitsaks jäänud," ütles tenniseklubi juhatuse esimees Aare Kongi.

Halli ehitamist toetab ka Eesti Tenniseliit, mille arengukavasse on sisse kirjutatud siseväljakute ehitus Rakverre.

Praeguses ühe väljakuga ja hoolimata remondist kulunud väljanägemisega hallis varahommikust hilisõhtuni tunde andev tennisetreener Mari Ani ütles, et vaba mänguaega on peaaegu võimatu leida.

Tema sõnul on pidevalt harjutajaid üle saja, nende hulgas 24 last spordikooli tenniseosakonnast.

Erainvestor või linn

Praeguses majandusolukorras pole linnal tennisehalli ehitamiseks raha ja lähiaastatel ei saa linn valitsuse otsuse kohaselt halli ehituseks laenuraha võtta.

Rakvere spordikeskuse direktori Erich Petrovitsi kinnitusel pole tal kui spordirajatiste juhil midagi uute objektide vastu, kuid tema kauaaegne kogemus omavalitsustes võimaldab asju veidi laiemalt näha.

Petrovitsi arvates on linnal praeguse eelarve juures veel võimalik seniseid spordibaase majandada, aga uusi spordirajatisi linn teisi arengusuundi kahjustamata enam üleval pidada ei jaksa.

Ehitamiseks peab tenniseklubi ise rahastajad leidma.

"Millegipärast ollakse arvamusel, et linn peaks tennisehalli ehitama, kuid meil on väljatöötamisel äriplaan ning arutatud mitu varianti investeeringute leidmiseks," ütles Aare Kongi, täpsustades, et linna panus võiks olla kasutusvalduse lepinguga maakasutus ja lastele ostetav treeninguaeg.

Aare Kongi sõnul on pärast linnavolikogu poolset detailplaneeringu kehtestamist tenniseklubi järgmiseks sammuks tennisehalli projekti koostamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles