Tamsalu suusamees vallutas Norra kõrgeima mäetipu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suusasprinterid Galdhöppiggeni tipus.
Eesti suusasprinterid Galdhöppiggeni tipus. Foto: Erakogu

Uueks suusatalveks valmistuv tamsalulasest Eesti suusakoondislane Timo Simonlatser oli koos sprinditiimiga 9.-15. juunini esimeses välislaagris Norras Sognefjelletis, kus pandi suurt rõhku mahutreeningutele suuskadel ja rullsuuskadel, aga võeti ette ka põnevaid retki.

SPORT.ERR.EE Sprindikoondise blogis kirjutab Timo Simonlatser nii:

Laagri kulminatsiooniks kujunes kindlasti neljandal päeval Norra kõrgeima mäetipu - Galdhöppiggeni - vallutamine. Selleks tuli hommikul ärgata tavapärasest varem, võtta ette umbes tunniajane autosõit.

Komplekteerisime seljakotid, et olla valmis ilmataadi halvimaks üllatuseks, kuid ilm soosis meid tohutult. Alustades jalgsi ronimist 1150 m kõrguselt baaslaagrist jõudsime 2469 m kõrguse tipu võtmiseni 2 h ja 20 min pärast. Distantsiliselt oli teekond vast natuke alla 10 km.

Natuke kõrgemal tuli jalga tõmmata talvesaapad, et mööda lund ronides kuiva jalaga tipus ära käia. Enne meid oli mäetippu vallutama registreerinud end 160 inimest, kellest enamikust möödusime mäkke ronides.

Peeter (Kümmel - toim.) jõudiski mäetippu neljanda mehena. Üleval oli päikseline ja tuulevaikne ilm ning nii uskumatu kui see ka ei tundu, töötas mäetipus pisike hütt, milles peeti väikest kohvikut et mäevallutajaid toekamalt kostitada.

Tol ilusal päeval öeldi alt baaslaagrist, et mäetippu prognoositakse vallutama antud päeval umbes 700 inimest. Ka mägironimine tundub norralaste seas populaarne olevat. Samal päeval vallutas koos saateeskordiga mäetipu ka Norra kroonprints Haakon.

Mäetipust allajõudmine võttis tunduvalt vähem aega, kuna lume peal sai tekitada ka teisi alternatiivseid võimalusi allaminekuks. Kokku kestis puhas ülesronimine ja tipust allatulek 3.40.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles