Projekt tõi Lääne-Virumaale uusi avalikke internetipunkte

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta WiFi leviala..
Tasuta WiFi leviala.. Foto: Margus Ansu.

Eesti Maaomavalitsuste Liidu ja siseministeeriumi projekti tulemusena sai 32 omavalitsust 77 avalikku internetipunkti. Samuti said omavalitsused WiFi ala loomiseks või arendamiseks 146 lauaarvutit ja 83 WiFi seadet.


Lisaks seadmete ostule korraldati ka koolitus avalike internetipunktide töötajatele ning omavalitsuste infotehnoloogia spetsialistidele.

Projekti kogumaksumus oli 1,66 miljonit krooni ning selle tarvis saadi raha Norra ja EMP finantsmehhanismide toetusskeemis ning siseministeeriumi eelarvest.

Eesti Maaomavalitsuste Liidu ja siseministeeriumi eesmärgiks oli parandada kodanike ligipääsu erinevatele e-teenustele, eriti neile, mis vajavad identifitseerimist ID-kaardi kaudu, ja sellega tõsta omavalitsuste pakutavate avalike teenuste kvaliteeti.

Projekti raames täiustatud või avatud avalikud internetipunktid ning WiFi alad:

Haljala vald: Aaspere külakoja AIP ja WiFi ala, Essu seltsi AIP ja WiFi ala, Haljala vallamaja WiFi ala ning Haljala rahvamaja AIP ja WiFi ala.

Kadrina vald: Hulja raamatukogu AIP ja WiFi ala, Kadrina raamatukogu AIP ja WiFi ala, Viitna raamatukogu WiFi ala ning Vohnja raamatukogu AIP ja WiFi ala

Laekvere vald: Laekvere raamatukogu AIP ja WiFi ala, Muuga raamatukogu WiFi ala, Paasvere seltsimaja AIP ja WiFi ala, Rahkla seltsimaja AIP ja WiFi ala ja Venevere seltsimaja AIP

Tamsalu vald: Assamalla raamatukogu AIP, Porkuni paemuuseumi WiFi ala ja Tamsalu raamatukogu AIP ja WiFi ala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles