Maadlusneiu nopib suvel medaleid ja marju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parim naismaadleja Epp Mäe.
Eesti parim naismaadleja Epp Mäe. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Eesti parim naismaadleja Epp Mäe nopib sel suvel usinalt igast maailma otsast tiitlivõistluste medaleid, vahepeal koju Tudusse põigates laseb ta näppudel vilkalt käia pere väikeses maasikaistanduses.


"Tulime isaga kahe võistluse vahele jäävaks ajaks koju, et aidata emal kiiremaloomulisi aiatöid teha, marjad oli vaja esmajoones ära korjata," selgitab Serbiast oma selle suve neljanda kaaluka medali - Euroopa kadettide maadlusmeistrivõistluste hõbeda - võitnud Epp maasikapeenra kohale kummardunult. Tema truu sõber Näps sebib saba liputades sealsamas ringi.

Maasikad potsatavad plastämbrisse, mõni lipsab ka suhu. Suur osa saagist on Epu nobedate näppude vahelt läbi käinud ning tellijatel kodudes moosikski keedetud. Veel tuleb teha järelkorjamist ning siis läheb pikkade peenarde puhastamiseks. Küürutamisest niipea pääsu pole, aga Epp ei kurda.

"Töö lihtsalt tuleb ära teha, teisiti pole see maal võimalik," nendib maadlusneiu maal kasvanud inimestele omase rahuga. "Olen pisikesest peale kodutöödes kaasa löönud, alates väga tüütust rohimisest kuni heinategemiseni, mis palavuse, putukate ja heinapeprede ihule sattumise tõttu pole kuigi meeldiv kohustus."

Epu kooliõpetajast ja treenerist isa Riho Mäe sõnul on pere kõik viis last - Kärt, Siim, Epp, Tuule Sireli ja Mathias - olnud jõudumööda rakendatud ka metsatöödele. Igaüks on saanud õlale just tema kasvule sobiva palgijupi ja nii see talveküte maja kõrvalt soisest metsast, mis masinaid ei kanna, koduõuele toodigi. Kahe päevaga.

"See oli Epule päris paras jõutreening, kui sellest treenerite koosolekul rääkisin, oldi üsna imestunud," muheles Riho Mäe.

Tänavune suvi on Epule kui Eesti maadluslootusele, kes kastanid peab tulest välja tooma, eriliselt vastutusrikas. Ta ei saa küla vahel muretult ringi lennelda, peab ennast vormis ja tervena hoidma, sest üks suurvõistlus järgneb teisele.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles