Scoutspataljoni kolonnid liiguvad Sirgalast Paldiskisse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe soomukid. Pilt on illustratiivne.
Kaitseväe soomukid. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna, 24. septembril kella 19 paiku hakkavad Sirgalast Ida-Virumaalt Paldiski poole liikuma Scoutspataljoni õppusel BAM-7 osalenud sõidukite kolonnid.


Kokku 40 Scoutspataljoni soomukit ja autot liiguvad mitmes grupis. Kaasliiklejatel palutakse mõistvat suhtumist. 


Sõjaväemasinate ja soomukite kolonnid liiguvad marsruudil Sirgala-Narva maantee-Tallinna ringtee-Paldiski maksimaalse kiirusega 70 kilomeetrit tunnis.

Kahe nädala pikkune õppus BAM-7 oli järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduva Eesti kontingendi väljaõppeharjutus, mille eesmärgiks oli kinnistada välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikel aladel ning isevalmistatud lõhkekehade avastamist.

Koostöös Balti õhuruumi IV õhuturbeharjutusel osalenud NATO hävitajatega viidi BAM-7 raames esmakordselt läbi tuletoetusharjutus maaväe taktikalise operatsiooni toetuseks, mille käigus õhuväe tuletoetusjuhid harjutasid õhutule juhtimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles