Taasavatud Kunda noortemajas on nii õhuhoki kui bändinurk

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda noortemaja avamine.
Kunda noortemaja avamine. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Suurte remonditööde ­järel taas avatud Kunda noortemaja on osu­tunud ülimalt popu­laarseks, parematel päevadel külastab seda kuni 80 last.


Kunda noortemaja tegi pärast remonti uksed lahti juba 12. oktoobril, kuid pidulik avamine otsustati jätta valimisjärgsesse aega ja samas ka koolivaheajale, mil noortemaja külastatavus ehk tavalisest suuremgi.


Esimesed kaks nädalat noorte huvi nappust ilusasti korda tehtud kooskäimise ja ajaveetmise koha vastu küll ei näita. Kunda linna klubi juhataja Maiu Küngas ütles, et kõik noortemaja külastajad registreeritakse ja igal õhtupoolikul on tee noortemajja leidnud vähemalt 50 last.

"Tipp-päevadel isegi kuni 80," lisas noortejuht Helen Jagant, kelle sõnul lastele meeldib noortemajja tulla ja seal olla.

Maja avamisel esinenud ansambli Fantaasia poisid kiitsid, et maja on vägev. "Ise küll siin käia ei jõua, aga sõprade seas on see väga populaarne koht," sõnas Heiko Källo, kes lisaks bändi tegemisele mängib usinalt ka korvpalli.

Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Marge Lepik ütles, et oli noortemaja tegemistega tihedalt seotud ajal, mil ta Kundas töötas. "Meil oli 2006. aastal nii hea meel, kui kaks ruumi korda saime, aga nüüd ei tunne maja äragi," lausus Lepik.

Kunda linnapea Allar Aron tuletas meelde enda kooliaega, mil paljudes kohtades selliseid noortekeskusi ei olnud. "Olen väga rahul, et praegu on noortel vaba aja veetmise võimalusi rohkem," sõnas Aron.

Kunda noortemajas on piljard, lauajalgpall, õhuhoki, arvutid, kööginurk, käsitööruum, bändinurk ja televiisorituba.

Noortemaja remont koos sisustuse uuendamisega maksis 2,5 miljonit krooni, millest 2,3 miljonit krooni saadi toetust regionaalarengu fondist. Noortemaja remontis Kadrina firma OTO Ehitus, majaümbruse haljastuse tegi korda ja mänguväljaku ehitas OÜ Ojasaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles