Ain Kruuse: Vanem teab last politseinikust paremini

, Jõhvi politseiosakonna ülemkomissar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kruuse.
Ain Kruuse. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel hilistel õhtu- ja varastel öötundidel tabas nii mõndagi Ida-Virumaal elavat lapsevanemat ebameeldiv üllatus, kui selgus, et politseinikud on tema alaealise lapse alkoholi tarbimise või suitsetamise pärast tänaval kinni pidanud.


Jõhvi politseiosakonna amet­nike poolt alaealiste õigusrikkumiste tuvastamiseks ja ennetamiseks korraldatud kuuetunnise politseioperatsiooni käigus laupäeval, 7. novembril selgitati politseiosakonna teeninduspiirkonda jäävates linnades ja asulates välja 17 alaealist õigusrikkujat. 12 noort oli tarvitanud alkoholi ja viis tubakatooteid.

Et alaealised ühe ajaveetmise osana ikka ja jälle alkoholi tarvitavad, kinnitab seegi fakt, et samalaadse politseioperatsiooni jooksul, mis viidi läbi oktoobris, selgitati Kohtla-Järve ja Jõhvi linnas välja 14 alaealist alkoholitarvitajat.

Head lapsevanemad, kes te oma laste käekäigu ja tervise eest vastutate, küllap saate aru, et teie alaealise lapse koht ei ole hilistel õhtutundidel ja öösel tänaval.
Kas olete endalt küsinud, miks see ikkagi juhtub?

Alaealiste alkoholitarbimisega kaasnevatest ohtudest oleme ajakirjanduse vahendusel mitu korda rääkinud.

Võtke lapse alkoholitarbimise suhtes negatiivne hoiak ja selgitage teismelise ikka jõudnud, aga siiski veel lapsele, et te ei pea sellist käitumist õigeks, ning sõlmige kokkulepped, millist käitumist aktsepteerite ja ootate.

Tunnete ju oma last kõige paremini ainult teie, mitte noorsootöötaja või politseinik.

Seega mõelge läbi, kas olete kõik selleks teinud, et teie alaealisel lapsel ei oleks võimalusi alkoholi- ja tubakatooteid tarbida ning öötundidel kodunt ära olla.

Kui aga vaja­te lapsega suhtlemisel nõu ja abi, siis saate alati pöörduda politseis töötavate noorsoopolitseinike poole ja kokkusaamise kokku leppida.

Loodan, et kui osalete oma lapse elus ja teie arvamus on talle oluline, siis ei pea te kunagi oma seadust rikkunud lapse pärast piinlikkust tundma ning trahvi näol rahalist kahju kannatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles