Arvamusküsitlus: Kuidas on teie koolis hakkama saadud gripilainega?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ene Nool
Rakvere linna algkooli direktor

Neljandas klassis, kust meie koolis haigus peale hakkas, on peaaegu kõik terveks saanud, kaks last veel ravivad end kodus. Praegu on haiguselaine jõudnud väiksemateni - 24st lapsest puudub täna 16. Kui ühes klassis hakkasid haigeks jääma, olid teistes lapsed veel enam-vähem kõik kohal.

Kui teistes klassides haigestuti, said esimesed juba terveks ja tulid kooli tagasi. Mõnes klassis oli küll vähe õpilasi, aga me ei näinud mõtet klassi sulgeda. Oleme hästi tõsiselt võtnud nõuandeid, mida tervisekaitse on soovitanud: kätepesu, ruumide tuulutamine ja kui laps on haigustunnustega, saadetakse ta koju.

Lapsed ise on muidugi mures seagripi pärast, eriti kui kuulsid surmajuhtumist, aga meil on medõde kõikides klassides rääkinud gripist ja sellest hoidumisest.

Samamoodi võtavad klassijuhatajad teema üles, kui nad kuulevad, et ärevust on rohkem.

Lasteaiast puudujate arv oli samuti suur, aga kõik ei ole haiged, vaid paljusid hoiavad kodus vanavanemad, kel see on võimalik.


Olev Lipp

Kunda ühisgümnaasiumi direktor

Esmaspäeval oli 40 puudujat (koolis on kokku üle neljasaja õpilase), teisipäeval üle viiekümne, kolmapäeval alla viiekümne.

Oleme desinfitseerinud ja teinud kõik, mis nõutud. Meil on kodulehel lingid lastevanematele, kus on gripialast infot, samuti on kooli stendidel infot, oleme rääkinud klassijuhatajatele ja lastele, et end veidi haigena tundes ei ole mõtet kooli tulla.

Täna on meil kooli aastapäev ja kuigi soovitatakse suurtest kogunemistest hoiduda, pidasime aktuse kahes jaos, nagu tavaliselt - nii palju puudujaid meil ka ei ole, et väga karta. Praegu ei näe küll vajadust mõnda klassi sulgeda.

Aivi Must
Jäneda põhikooli direktor

Seis on enam-vähem stabiilne, lapsed küll puuduvad, aga kõik ei ole haiged - ollakse igaks juhuks kodus. Täna on meil kaks klassi sajaprotsendiliselt koolis ja ühtegi sellist klassi, kus kõik oleks haiged, meil ei ole. Kolmapäeval oli puudujaid 28 protsenti. Esimesed haiged hakkavad juba terveks saama, aga oht on, et mõni tuleb liiga vara kooli tagasi.

Jagame infot e-kooli kaudu ja vaikselt toimetame.

Haiguseperioodid on olnud igal aastal, kas novembris, detsembris või kolmandas veerandis - see on aastati erinev. Et üle Eesti ja ajakirjanduses on palju juttu, siis tundubki ehk erilisem.

Meie õpetajad on arvamusel, et õppetööinfot toimetatakse edasi e-kooli kaudu, koolis korratakse õppematerjali, mõnda klassi või tervet kooli sulgeda me ei ole plaaninud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles