Kolm Viru naiskodukaitsjat näitasid mehelikku sitkust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FOto on illustratiivne.
FOto on illustratiivne. Foto: Kaitseliit

Viis nädalavahetust väldanud sõduri baaskursustel pidasid meeste seas katsumustele vastu kolm Viru ringkonna naiskodukaitsjat.


Kaitseliidu Jõgeva maleva Kirna õppekeskuses korraldatud kursusele oli registreerunud 42 inimest, neist 32 sooritasid sõdurieksami.



Sõduri baaskursusel õpetati osalenutele orienteerumist, esmaabi andmist, sidepidamist, liikumisviise, rivikorda, relvakäsitsust ja muud, mida sõduril vaja läheb. Viiest nädalavahetusest kahel koguti teadmisi välitingimustes.



"Kõige enam õppisime distsipliini ja üksteisega arvestamist," sõnas äsja kursuse lõpetanud Velli Ehasalu. Talle jäi meelde seik, kuidas kursuse alguses võrdles seersant Velt jooksjaid lambakarjaga aasal, kuid kursuse lõpus pälviti seersandilt juba kiidusõnu.



Velli Ehasalu sõnul ta ei kahetse, et sõduri baasõppe kursustele läks. "Kuigi teine ja kolmas nädal tundus olevat vaevaline ja suur osa meist vedas ennast sinna hambad ristis," lisas ta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles