Juhtkiri: Pilgud on Eestil

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova
Jelena Glebova Foto: Liis Treimann/Postimees

Värskelt on kõigil meeles murdmaasuusatamise maailma karikavõistluste etapp Otepääl, kust meie mehed Mae ja Veerpalu tõid kumbki medali.


Nädalavahetuse meeleolukad sündmused Lõuna-Eesti kuppelmaastikul on innustanud suusasõpru end usinamalt kirja panema ka Tartu maratonile, kuhu on tulemas suusatajaid enam kui kahekümnest riigist.

On hea tõdeda, et meil jagub suusavõistlustele kaasaelajaid nii kohapeal kui teleri ees, aga mis veel tähtsam, jagub ka neid, kes ise hea meelega suusad alla panevad.

Selle kinnituseks on ohtralt tervisesportlasi suuskamas kas või siinsamas Rakvere Palermo radadel, kus tiire teevad nii algajad kui edasijõudnud lastest eakateni.

Aga talvesport Eestis ei piirdu vaid suusatamisega. Eile algasid Tallinnas iluuisutamise Euroopa meistrivõistlused, kuhu on kokku tulnud paljud oma ala tipud, kelle esinemisi saavad teleri vahendusel kuni pühapäevani näha miljonid inimesed.

Pealegi on tegemist suurimate tiitlivõistlustega, mis taasiseseisvunud Eestis korraldatud. Eesti on pildil ja pilgud on Eestil.

Eesti Uisuliidu asepresident Margus Hernits on uisu-EMi seostanud Eurovisioni lauluvõistluse ja olümpiamängudega, mis tõstavad korraldajamaa prestiiži kogu maailmas.

Osaleb ju Tallinnas toimuval EMil 160 tippsportlast rohkem kui 30 riigist, võistlusi kajastab mitusada välisajakirjanikku ning telepilt Saku Suurhallist peaks eeldatavasti jõudma ligi 400 miljonisse kodusse üle maailma.

Kui tuleb juttu uisutamisest, siis Rakvere kandi rahvas jõuab varem või hiljem oma jäähalli järele õhkamiseni.

Seda on oodatud ja seda on vaja, kuid paraku on võimalused uisuhalli ehitamiseks niisugused, nagu need parasjagu on - olematud.

Kel jagunud pealehakkamist, on teinud omaalgatuslikult väiksemaid väliväljakuid. Sellistes tingimustes siinkandis muidugi uusi uisutippe ei kasvata ja hokimeeskondi ei treeni, kuid oma lõbuks tritsutada ikka saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles