Indrek Saar vaatleb Ukraina presidendivalimiste teist vooru

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko on üks kahest kandidaadist presidenditoolile.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko on üks kahest kandidaadist presidenditoolile. Foto: Reuters / Scanpix.

Ukrainas pühapäeval peetavat presidendivalimiste teist vooru sõidab vaatlema üks riigikogu liige, sotsiaaldemokraat Indrek Saar.


Riigikogu pressitalituse teatel osaleb Saar valimistel Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee delegatsiooni koosseisus reedest kuni esmaspäevani.

Valimiste esimest vooru käis jaanuari keskel vaatlemas viis parlamendisaadikut: lisaks Saarele ka Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Mart Nutt, keskerakondlane Toivo Tootsen, reformierakondlane Paul-Eerik Rummo ning sotsiaaldemokraat Jüri Tamm.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et peale riigikogu liikmete osaleb Ukraina valimistel OSCE demokraatlike institutsioonide ja inimõiguste büroo missiooni raames veel kolm vaatlejat välisministeeriumist, kes jälgivad ka teist valimisvooru.

Pühapäeval toimuvas otsustavas voorus lähevad vastamisi esimese vooru võitja, ekspeaminister Viktor Janukovitš ning peaminister Julia Tõmošenko.

Janukovitšit toetas esimeses valimisvoorus 35,32 protsenti valijaid ehk umbes kümme protsenti enam kui Tõmošenkot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles