Talvised metsaprogrammid on koolilaste seas ülimenukad

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundiretk Ojaäärsel.
Hundiretk Ojaäärsel. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) kuulutas jaanuaris, et lasteaia- ja koolilastel on looduskeskustes võimalik tasuta osa saada talvistest metsaprogrammidest.

Kui enamikus kohtades said eelmisel nädalal klassid-rühmad RMK kodulehe vahendusel veel põnevatele retkedele end kirja panna, siis Oandu looduskeskuses täitusid kohad ülikiiresti.

"Juba nädalaga oli tahtjaid nii palju, et pidime veebi riputama teate, et kõik ajad on täis. Isegi nendest, kes end kirja panid, pidime kahjuks mõnedele kõige hiljem registreerunud huvilistele seekord ära ütlema," rääkis Oandu looduskeskuse juhataja Tiina Neljandik.

Oandu looduskeskusesse jätkub noori külalisi kuni veebruari lõpuni igaks tööpäevaks - tulijaid on lasteaiamudilastest gümnasistideni välja.

Neljandiku sõnul on kõige nõutum programm - eriti lasteaia- ja algkooliea­liste seas - hundiretk, kus lapsed kehastuvad hundikarjaks ning saavad loodusrajal mänguliselt teadmisi sellest, kuidas hundid metsas liiguvad, mida söövad, kus magavad ja kuidas oma kutsikaid kasvatavad. Samuti otsitakse hundikarjana metsloomade jälgi.

Vanemaid põhikooliõpilasi ja gümnasiste on palju registreerunud metsaülesannete programmi. "Tutvutakse metsatöödega minevikus ja tänapäeval. Mõõdetakse puid, hinnatakse raielanki ja kasutatakse lisaks loodusteadmistele matemaatikas ning füüsikas õpitut praktiliste ülesannete täitmiseks metsas," rääkis Neljandik.

Talviseid tasuta loodusõppe võimalusi pakub ka RMK Sagadi metsakeskuse looduskool.
Arendusnõunik Asta Tuusti ütles, et Sagadis ei toimu registreerimine küll RMK kampaaniate raames, vaid juba aastaid on saanud õpilased osaleda programmides aasta ringi, välja arvatud maikuus.

Tuusti sõnul pakutakse praegu tasuta peamiselt kahte talvist loodusega tutvumise võimalust: saab õppida tundma talilinde ja valmistada neile toidumaja või siis õppida maastikumängu abil tundma mõisaparki ning uurida talvisel metsaretkel loomade ja lindude tegutsemisjälgi.

Asta Tuusti ütlust mööda käib jaanuaris-veebruaris küll Sagadi looduskoolis kooliõpilastest külalisi vähem kui sügisel ja kevadel, kuid huvilisi on siiski omajagu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles